Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV

27-04-2017 OML en Dokvast ondertekenen koopovereenkomst 13,6 hectare Businesspark ML Echt-Susteren

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en vastgoedontwikkelaar Dokvast uit Oisterwijk, hebben woensdag 26 april 2017 in aanwezigheid van onder meer bugemeester Jos Hessels en wethouder Jac Dijcks van de gemeente Echt-Susteren, de medio 2016 gesloten samenwerkingsovereenkomst bezegeld met de ondertekening van een koopovereenkomst. Het afgelopen jaar is door partijen dan ook optimaal benut om te bekijken of de ingeslagen weg van samenwerking kon leiden tot de realisatie van een nieuw distributiecentrum in de gemeente Echt-Susteren

.
(Wethouder Dijcks, Burgemeester Hessels, Arnold Cox (OML) en Jos Klanderman (Dokvast)

Banenmotor voor de regionale arbeidsmarkt
Met de bouw van het distributiecentrum (ca. 85.000 m2) krijgt de regionale arbeidsmarkt een enorme boost. De partijen voorzien honderden nieuwe, vooral logistieke, banen. De  gemeente Echt-Susteren heeft al aangegeven dat ze op  het gebied van arbeidsmarktbeleid de nodige ondersteuning bieden aan Dokvast.
 
Positieve samenwerking
Jos Klanderman, managing directeur Dokvast, stelt dat de markt voor logistieke ontwikkelingen een enorme boost doormaakt en dat het kunnen aanbieden van de juiste locaties, die snel beschikbaar zijn, een pré zijn om hierop als ontwikkelaar/belegger in te kunnen spelen. “En Businesspark ML voldoet in veel opzichten aan onze wensen en eisen die wij aan vestigingslocaties stellen, maar de positieve samenwerking met OML en de gemeente Echt-Susteren maken in dit soort dossiers altijd net het verschil.”
 
Dit soort deals maak je met het hele bedrijf, van secretariaat tot Raad van Commissarissen, aldus Arnold Cox (adjunct-directeur OML). “Iedereen moet hierbij vanuit zijn en haar rol binnen het team optimaal functioneren. Daarnaast is een goede samenwerking met de gemeente, in dit geval Echt-Susteren, essentieel. Deze deal is voor OML in vele opzichten positief en belangrijk, en het voelt goed dat alle betrokken partijen aangeven tevreden te zijn”.
 
Centrale ligging
Ook Jac Dijcks, wethouder gemeente Echt-Susteren, beaamt dat hij tevreden is met het resultaat en dat de samenwerking met OML cruciaal is voor het binnenhalen van dit soort deals. “Maar bovenal is natuurlijk de centrale ligging van het terrein (BPML) aan de A2 en in de buurt van de A73 voor dit soort logistieke vastgoedbeleggers enorm interessant”.
 
Een van de grootste zonnepaneeldaken van Nederland
Wanneer de bouw exact start is nog niet bekend. Feit is dat het vooroverleg voor de omgevingsvergunning bouwen inmiddels is opgestart en er gestreefd wordt naar een oplevering van de bouw eind 2018/begin 2019. Op het kavel wordt een distributiecentrum gerealiseerd van  circa 85.000 m2, met mezzanineruimtes van totaal ca. 14.000 m2, 2.000 m2 kantoren, 85 laaddocks en ca. 600 parkeerplaatsen. Het centrum wordt gebouwd met kwalitatief  hoogwaardige en uiterst duurzame materialen en volgens de laatste richtlijnen op het gebied van milieubelasting en energieprestaties. Het dak zal mogelijk één van de grootste zonnepanelendaken van Nederland worden. Er wordt daarnaast geïnvesteerd in optimale isolatiematerialen voor daken en wanden en zal er drievoudig isolatieglas toegepast gaan worden.
 
In gesprek met potentiële gebruikers
Alhoewel Dokvast al in gesprek is met potentiële eindgebruikers van het distributiecentrum, staat men er zeker ook voor open om met nieuwe geïnteresseerde ondernemers uit onder meer de sectoren logistiek, e-fulfilment en e-commerce in gesprek te gaan. Logistieke ruimte zal scherp geprijsd in de markt gezet worden waardoor de toch al zeer gewilde vestigingslocatie nabij de A2 en A73 nóg aantrekkelijk wordt. Meer info via Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij uit Tilburg, 013-5955955 of voor informatie over Businesspark Midden-Limburg, OML 0475-426242.

(persbericht 26-04-2017)
 
Laatste nieuws
18-09-2018 Dierx Electro Groep en Hinzen Events breiden uit op bedrijventerrein Merummerpoort in Roermond 
Lees verder
11-09-2018 OML verhuist naar Businesscenter Roerpoort! 
Lees verder
12-07-2018 Initiatief voor mestbewerkingsinstallatie op bedrijventerrein Zevenellen 
Lees verder
21-06-2018 Koenen en Co investeert in kavel op Boven de Wolfskuil in Roermond 
Lees verder
19-06-2018 Binnenstedelijke herontwikkeling in Roermond 
Lees verder
Nieuwsoverzicht
Agenda
Op het moment is er geen agendapunt.